پائولینا فریتز از کشور آلمان، رهبر جوان IOC (IOC Young Leader) و یک شهروند بدون مرز جهانی است که با استفاده از آکادمی بسکتبال خود و با حمایت کمپانی پاناسونیک، فرهنگهای مختلف را با یکدیگر پیوند دهد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون بسکتبال و به نقل از کمیته بین المللی المپیک، پائولینا فریتز با آموزش بسکتبال و شکستن مرزها در مسیر برقراری برابری جنسیتی در این موضوع گام قابل توجهی برداشته است.
مصاحبه منتشرشده وی در وبسایت IOC خواندنی است:
• چگونه بازی بسکتبال را شروع کردید و از طریق ورزش چه چیزی یاد گرفتید؟
من اهل آلمان هستم و زادگاه من هاگن بسیار علاقهمند به بسکتبال است. خوشبختانه یک باشگاه بسکتبال مخصوص دختران نیز وجود داشت که شروع بازی در سن 6 سالگی را برای من آسانتر کرد. من در دوران جوانی به بازی ادامه دادم، چراکه بسکتبال به بزرگترین علاقه من تبدیل شد. در ابتدا، این فعالیت تنها برای سرگرمی بود، اما هرچه تیم ما در طول سالها بهتر و بهتر میشد، فضای موجود نیز رنگ رقابتی بیشتری بخود میگرفت.
ورزش به من فضای اجتماعی داد. از آنجا که بسکتبال یک ورزش تیمی است، شما همیشه تیم خود را در کنارتان دارید. زمان زیادی را با هم میگذرانید، هم داخل و هم خارج از زمین، و هم تیمیهای من به دوستان من تبدیل شدند. و البته، ورزش بسیاری از ارزشهای مهم را نیز منتقل کرد. من مسائل زیادی در مورد خودم، در مورد کار تیمی و همدلی، اما در عین حال وقت شناسی، نظم و پایبندی را آموختم.
• چگونه در برنامه رهبران جوان کمیته بین المللی المپیک ( IOC YOUNG LEADERS ) شرکت کردید؟
ابتدا، در سال 2018 به برنامه تغییر دهندگان جوان (Change-Makers Program) برای بازیهای المپیک جوانان در بوینس آیرس پیوستم، جایی که در حال انجام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی برای ورزشکاران از کمیته ملی المپیک خود بودم. این یک تجربه شگفت انگیز بود و من با مردم از سراسر جهان آشنا شدم. بحث و گفتگو با آنها بسیار الهام بخش بود و باعث شد من به این فکر کنم که از طریق ورزش چه کارهایی می توان انجام داد. این انگیزه برایم ایجاد شد تا برای برنامه رهبران جوان IOC اقدام نمایم و ابتکار اجتماعی مبتنی بر ورزش خودم را توسعه دهم. به یک پیشنهاد پروژه معطوف شد و خوشبختانه من انتخاب شدم.
• چگونه با ایده ایجاد آکادمی بسکتبال BASKETACADEMY آغاز کردید؟
ایده کلی بسکت آکادمی ایجاد شهروندان جهانی از طریق بسکتبال، فرهنگ و آموزش است. من با سازمانی، پروژه SEED ، در سنگال، میزبان تابستانی بازیهای آتی المپیک جوانان YOG در سال 2026، مشارکتی آغاز کردم و میخواستم از این پلتفرم به عنوان زمینه تعامل و الهام استفاده کنم.
رهبر جوان همکار من از سنگال، باباکار، در برقراری ارتباط با سازمان شریک به من کمک کردند و آنها درخواست من را برای انجام کارآموزی پذیرفتند. در آن زمان، ما با یکدیگر همکاری داشتیم تا فعالیتهای آموزشی المپیک را در برنامه درسی آنها پیاده کنیم، و “روز المپیک جوانان Youth Olympic Day” را برای 20 ورزشکار دانش آموز پسر و 20 دختر در SEED ترتیب دادیم. این رویداد یک روزه شامل سخنرانیهایی در مورد جنبش المپیک و المپیک جوانان، یک مسابقه بسکتبال 3 نفره و یک کارگاه آموزشی پوستر برای تأمل در ارزشهای المپیک بود. پس از انجام این موضوعات مدال و احکام به تیمهای فعال برتر در این حوزهها اهداء شد.
• شما به عنوان بخشی از برنامه رهبران جوان IOC ، در پاناسونیک یک همکاری داخلی انجام دادید. در این خصوص صحبت نمائید
بله، من ملزم بودم تا در دوره کارشناسی ارشد در رشتههای ورزشی و المپیک دوره کارآموزی را بگذرانم. در آن زمان، به دلیل وضعیت پاندمی کرونا بسیار دشوار بود. بدلیل آنکه از همکاری پاناسونیک با IOC و پشتیبانی از برنامه رهبران جوان اطلاع داشتم؛ این کمپانی ار انتخاب کردم. بنابراین من اقدام به برقراری ارتباط کردم و خوش شانس بودم که آنها درخواست من را تأیید کردند. من معتقدم این یک فرصت عالی برای هر دو طرف بود. نه تنها در مورد فعالیتهای بازاریابی المپیک و پارالمپیک، بلکه در مورد تابعیت شرکت و فلسفه آن مطالب زیادی آموختم و تجربه کردم. پاناسونیک برای تقویت تعامل خود با برنامه رهبران جوان، که تعهد خود را برای پیشرفت جوانان نشان میدهد، گام برداشت.
• امیدها و رویاهای شما برای آینده چیست؟
میخواهم به توسعه ایده خود ادامه دهم و یک بستر آکادمی بسکتبال برای یادگیری و مبادلات ایجاد کنم. وقتی به آلمان برمیگردم، میخواهم همکاری با باشگاهها و فدراسیونها را شروع کنم تا ببینم چگونه میتوان بسکتبال و آموزش را از نظر یک برنامه درسی آموزش مبتنی بر بازی در این رشته با یکدیگر ترکیب کرد. در عین حال، بدنبال ایجاد یک بستر آنلاین هستم تا جوانان از کشورهای مختلف را دور هم جمع کنم تا آنها بتوانن
د ایدهها و آرزوهای خود را تبادل کنند. میخواهم به آنها کمک کنم تا از علاقه خود به بسکتبال استفاده کنند تا هدف و مسیر خود را پیدا کنند.
• همانطور که ماه مارس؛ ماه تاریخچه زنان است و زمان انتشار مقاله شما؛ میتوانید بگویید که معنای برابری جنسیتی برای شما چیست و چگونه از طریق پروژه BASKETACADEMY شما احیاء شده است؟
برابری جنسیتی مسئله مهمی است و از همان ابتدا در طراحی پروژه basketacademy ادغام شد. در رویداد روز المپیک جوانان، تصمیم گرفتیم که یک مسابقه 3×3 بسکتبال در تیمهای مختلف داشته باشیم. حتی اگر این فرمت بطور رسمی صورت نگرفته باشد، ما تمرین و انعکاس ارزشهای المپیک را که به آنها معرفی کردیم، یک تجربه مهم برای دانشجویان ورزشکار میدانستیم. نظرسنجی ما پس از رویداد تایید کرد و نشان داد که آنها بازی را برای نخستین بار به عنوان یکی از مثبتترین تجربیات درک میکنند. برای مراحل بعدی پروژه، حل چالشهای پیش روی زنان و دختران در بسکتبال یک اولویت اصلی خواهد بود و امیدوارم که آکادمی بسکتبال در آینده بتواند کمک قابل توجهی به افزایش برابری جنسیتی کند.