به گزارش روابط عمومی فدراسیون بسکتبال، هفته بیست و دوم از بیست و پنجمین دوره لیگ برتر بسکتبال آقایان ایران به نام مرحوم استاد مسعود ماهتابانی نامگذاری شد.
مسعود ماهتابانی در سال ۱۳۱۸ متولد شد.
وی در ۲۱ سالگی با تیم ملی بسکتبال برای انجام چند مسابقه به پاکستان سفر کرد. (۱۳۳۹ ).
در سالهای دهه ۴۰ ، مدام نام مسعود ماهتابانی در تیمهای ملی و باشگاهی، تکرار شده است.
او ستاره پرفروغ تیم بسکتبال پاس در قهرمانیهای این تیم در بسکتبال باشگاههای تهران و در سالهای پس از تأسیس این باشگاه بود.
برخی نزدیکان به مسعود ماهتابانی مانند مجید توفیق از اخلاق نیکو و محبوبیت وی بارها سخن گفتهاند.
توفیق میگوید برای نخستین بار در قهرمانی کشور اواخر دهه ۳۰ ، بازی خود توسط مسعود ماهتابانی تحسین شد و به او انگیزه داد.
ماهتابانی ۱۲ سال در تیم ملی بازی کرد و آخرین بار در مسابقههای دوستانه ایران با جمهوریهای شوروی (آذربایجان، گرجستان و ارمنستان) در سال ۱۳۴۸ از تیم ملی کنارهگیری کرد.
وی با ۱۸۶ سانتیمتر قد، سالها کاپیتان تیم ملی بود.
مسعود ماهتابانی توسط دایی خود، حسین صعودیپور از بازیکنان تاج و تیم ملی بسکتبال در المپیک ۱۹۴۸ لندن به بسکتبال علاقهمند شد و در ۱۵ سالگی والیبال و بسکتبال بازی میکرد.
با تأثیرپذیری از الگوی صعودیپور (قبل از آن به قصاب شهرت داشت)، ماهتابانی در باشگاه بوستان ورزش در بسکتبال پیشرفت کرد.
با تأسیس باشگاه پاس و جذب بازیکنان شاخص توسط این باشگاه، ماهتابانی یکی از اعضای این باشگاه شد و تا پایان دوران بازی قهرمانی به پاس وفادار ماند. وی در ۴ دوره قهرمانی پی در پی پاس (۱۳۴۵ تا ۱۳۴۹ در باشگاههای تهران)، پیراهن پاس را بر تن داشت.
ماهتابانی بعد از سفر به پاکستان، همراه تیم ملی به ترکیه، سریلانکا (سیلان) و جمهوریهای شوروی سابق سفر کرد و مسافرتهایی هم در معیت تیم ارتش ایران بود.
در نشریات دهه ۴۰ از شوتهای دور و برشهای زیرکانه او توأم با پاسهای ظریف مسعود ماهتابانی بسیار نوشته شده است.
بعد از دوران بازی، در آغاز دهه ۵۰ مسعود ماهتابانی به مربیگری روی آورد. وی در ماههای منتهی به بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران، کمک مربی جورج شیرالیو، سرمربی رومانیایی تیم ملی بسکتبال شد و همراه این تیم به سفر تدارکاتی در کره، ژاپن، هنگ کنگ و کویت اعزام شد.
در بازگشت تیم ملی به ایران و در اردویی که برای تدارک بیشتر در بابلسر برپا شده بود مسعود ماهتابانی به دریا رفت و بر اثر غرق شدگی در دریا در ۳۵ سالگی جامعه ورزش ایران را غرق در ماتم و اندوه کرد.